Eläkeläisten arkea Puolustan köyhän eläkeläisen asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Homeongelma ilmastointi

Stadilaisilla on asiaa

En tiedä mistä johtuu, mutta viime aikoina olen saanut aikaisempaa enemmän suoraa palautetta ihmisiltä. Minut on pysäytetty niin kadulla, huoltoasemalla kuin jopa ostarin liukuportaissa.

Stadilaiset ovat huolissaan monesta asiasta: asuinalueiden eriarvoistumisesta, oman naapurustonsa turvallisuustilanteesta sekä homekouluista ja -taloista. Tiedän itsekin monia perheitä, joilla on pitkään ollut yskää ja muuta hengitysteiden oireilua, ja jotka ovat saaneet terveytensä takaisin vasta asunnon pakkovaihdon jälkeen.

Homerakennusten kohtalo

Ellei rakennustekniikkaa muuteta, tehdään aina samat virheet ja tulos on sama: rakennus ei toimi kuin kymmenen tai kaksikymmentä vuotta, ja sitten se on purettava. Ennen vanhaan rakennukset kestivät kymmeniä tai satoja vuosia. Onko rintamamiestaloissa esiintynyt hometta? Entä kokotiilitaloissa? Ne ovatkin hengittäviä rakennuksia. Pyrittäessä tekemään nollaenergiataloja mennään vielä enemmän metsään. Niistä vasta hometaloja tuleekin. Seinärakennetta ei saisi sulkea edes muovilla. Kosteuden pitää päästä ulos. Ihminen sinänsä toimintoineen aiheuttaa kosteutta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä