Eläkeläisten arkea Puolustan köyhän eläkeläisen asiaa

Kaksoiskansalaisuus on ongelma

Se on hankala siksi, että molemmat maat voivat vaatia kansalaiseltaan lojaliteettia. Ajatellaanpa yhteiskunnan toiminnalle kriittisiä toimia. Jos ne vaarantuvat kaksoiskansalaisen lojaliteetin kautta toista valtiota kohtaan, on toisen valtion mahdotonta hyväksyä tällaisen kansalaisen oloa toimessa tai virassa. On selvää, että maanpuolustus, rajojen valvonta ja muut kriittiset toimet ovat sellaisia, ettei kaksoiskansalaisuutta voida sallia.

Näitä kriittisiä toimia on yhteiskunnassa paljon. Kaikki huoltotehtävät, jotka koskevat kansanjoukkoja, ovat sellaisia. Niissä voidaan pysäyttää yhteiskunta tai aiheuttaa suuri katastrofi. Näitä tehtäviä on paljon. Valtion ja kuntien tehtävissä voidaan aiheuttaa paljon vahinkoa. On selvää, että kaksoiskansalaisuus pitää perua. Vaikka ajatus aikanaan on ollut kirkasotsainen, maailma on muuttunut.

Nyt pitää valita, kumpaa herraa palvelee. Kahdella jakkaralla istuminen ei käy. Maailma jakautuu yhä voimakkaammin eri osapuoliin, emmekä tiedä kaikista osapuolista, millä puolella he ovat. Konsensuksen aika on ohi. Emme tiedä sen paremmin idästä kuin lännestäkään, mitä he aikovat. Siksi on varauduttava kaikkeen mahdolliseen. Pienet vihreät tunnuksettomat miehet ovat muuntuneet keskellämme eläviksi siviileiksi.

Siksi pitää vaatia näyttämään kanta, ja asettumaan omalle puolelle. Se tapahtuu vain valitsemalla kansalaisuus. Olet joko meidän puolella tai meitä vastaan. Vaihtoehtoja ei ole. Suomi teki tyhmyyksissään teon, jota saamme jo katua. Eduskunta perukoon lain, ja asia on sillä käsitelty. Jos itäraja on vaikea ylittää, se ei ole meidän syymme.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Hyvä kirjoitus. Suosittelen.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Eiköhän kansallisvaltioiden aika ala olla ohi, ja historia menee eteenpäin kohti rajojen kaatumista, ei ole mitään syytä mennä taaksepäin.

Petteri Hiienkoski

En käsittänyt, miksi aikanaan moinen muutos tehtiin. Silloin elettiin eurohurman kuplassa. Kuviteltiin kai rajojen menettävän merkityksensä.

Toimituksen poiminnat