Eläkeläisten arkea Puolustan köyhän eläkeläisen asiaa

Miksi meillä on varaa tuhlata?

Vuosittain puretaan ja rakennetaan uudelleen 1,6 mrd euron arvosta julkisia rakennuksia pelkästään sisäilmaongelman vuoksi. Samalla sairastutetaan satoja ihmisiä epämääräisiin tauteihin, joilla ei ole edes luokitusta tautiluokituksessa. Syynä ovat sisäilmaan tulevat homeet ja mikrobit. Sisäilmaa tutkitaan tuhansilla euroilla, mutta kenellekään ei pälkähdä päähän tutkia todellisia ilmaa pilaavia syitä. Ilmastointia tehostetaan, ja samalla tilannetta vain pahennetaan. Puretaan hyväkuntoisia kouluja ja päiväkoteja ajattelematta, mikä on todellinen syy.

Ellei rakenteissa ole kosteusvaurioita, syyksi jää vain ilmastointi. Nykyinen alipaineilmastointi imee rakennukseen hometta ja mikrobeja. Ne aiheuttavat huonon sisäilman. Kouluissa lisätään vain ilmanvaihtoa ja aiheutetaan entistä pahempi tilanne. Jos ilmastointi käännettäisiin ylipaineiseksi, ongelmat poistuisivat. Ilma puhallettaisiin katolta sisään suodattaen ja lämmittäen. Näin home ja mikrobit eivät pääsisi sisäilmaan, ja ihmiset eivät sairastuisi.

Ilmastointiremontti olisi monin verroin halvempi, kuin purkaa rakennus ja rakentaa tilalle yhtä huono. Säästettäisiin yhteiskunnan varoja parempiin tarkoituksiin. Jopa veroastetta voitaisiin laskea. Päättäjien pitäisi olla asiantuntijoita, jotka tekevät päätöksiä asiantuntevasti ja vastuullisesti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

.....pisnestä, pisnestä koko touhu.

Toimituksen poiminnat