Eläkeläisten arkea Puolustan köyhän eläkeläisen asiaa

Ministeri Lindströmin ehdotus

Ministeri ehdottaa, että yli kuusikymppiset työttömät päästettäisiin eläkkeelle. Heidän työllistymisensä on mahdotonta ja vain prosentti työllistyy. Tämä ei maksaisi valtiolle paljoakaan. Sellaisia henkilöitä on turha ohjata työkokeiluun 9 euron päiväpalkalla. Tuo korvaus on tehdystä työstä naurettava. Maksaisivat edes oikeaa palkkaa, ja vaadittaisiin kunnon työtä. Sairaat voitaisiin päästää heti eläkkeelle.

Työkokeilu ei sinänsä ole väärin, työttömät pitäisi velvoittaa vastikkeelliseen korvaukseen. Tehdystä työstä voitaisiin maksaa rehellistä palkkaa. Palkka voisi korvata työttömyyskorvauksen. Erityisesti nuorten alle 30-vuotiaiden saaminen työhön pitäisi olla hallituksen ja työministeriön ykkösjuttu. Siinä iässä ihminen vielä innostuu töistä. Paljon on myös vanhempien vastuulla opettaa lapset työntekoon.

Sinänsä hallitus on voimaton lisäämään työllisyyttä, ellei teollisuus ja pienyrittäjät luo uusia työpaikkoja. Hallitus luo vain edellytyksiä työllistämiseen. Kaikki on kiinni viennistä ja kotimaisesta ostovoimasta. Euroopassa investoinnit ovat lamassa, ja meidän teollisuus tuottaa nimenomaan investointihyödykkeitä. Kaikki on kiinni kaikesta. Maailmantalous täytyisi saada rullaamaan.

PK-yritysten työllistämistä voitaisiin auttaa erinäisin toimenpitein. Palkkaamisen sitovuutta täytyisi keventää. Olisiko minimipalkkoja laskettava? Nyt, kun raha on halpaa, luulisi investointien kannattavan. Voitaisiin tarjota pitkäaikaisia halpakorkoisia lainoja yrityksille ja yksityisille. Yksityisten kannattaisi ostaa kiinteistöjä ja remontoida niitä lainan turvin paremmin asuttavaan kuntoon. Sekin on työllistämistä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hyvää pohdintaa asiasta, joka tuntuu ministerille olevan tärkeä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Moni kuusissakymmenissä oleva varmaan hyödyntäisi tilaisuuden, kun ei niitä töitä enää saa. Tämän tosiasian luulis olevan muillekin ministereille selvillä. Suojatyöpaikkoja kun ei vaan ole kaikille.

Toinen juttu on, hieman aihetta sivuten, nuorisotyöttömyys. Tämän ison epäkohdan poistamiseksi hallituksen lukemattomat ponnistelut eivät ole lainkaan onnistuneet. Töitä kun vaan ei kertakaikkiaan ole tarjolla. Voisiko siis samalla
työpaikkoja luoda ? Eli ne joiden työhistoriaa on vaikkapa yli 40 vuotta ( tjsp ) voisivat jo halutessaan jäädä eläkkeelle ja antaa työpaikkansa sitä tarvitseville nuorille.

Osa vanhemmista haluaisi downshiftata ja luulenpa, että kaikki voittaisivat tuossa kaupassa. Nykyisellä menolla kun ei voittajia ole muualla kuin niissä suojatyöpaikoissa.

Toimituksen poiminnat