Eläkeläisten arkea Puolustan köyhän eläkeläisen asiaa

Pankkien toimenpiteet

Pankit ovat valitsemassa digitalisaation tien. Se leikkaa 20 % kansasta ulos pankkipalveluista. Yli 70-vuotiaat eivät pysty käyttämään nettipankkia, vaan tarvitsevat tavallisen tiskipalvelun. Nuoremmissakin on niitä, jotka eivät voi käyttää nettipankkia joko taloudellista syistä tai pelkästään osaamattomuuttaan. Ei kaikilla ole varaa tietokoneisiin tai älykännyköihin vain pankin takia. Vaikka ne toisivat muuta mukavaa tullessaan, raha on este.

Nordea lopetti käteisen rahan antamisen ja kassapalvelut. Danske Bank sulkee konttoreitaan. Nämä toimenpiteet aiheuttavat yleisökatoa kyseisissä pankeissa. Ihmiset vaihtavat pankkia palvelupankkeihin kuten OP tai Säästöpankit. Digitalisaatio ei ole onni ja kaikkien mieleen. Lisäksi pankkiautomaatteja ollaan karsimassa sen mukaan, miten paljon niitä käytetään.

Kaikki tämä ajaa väestöä yhä enemmän keskuksiin ja pois maaseudulta. Tämä ei ole tervettä kehitystä. Maaseutu pitää pitää asuttuna. Maamme puolustus jo vaatii sitä. En voi käsittää sitä, että kaikkien tulisi asua keskuksissa. Maalla asuminen on jo luonnon takia hyväksyttävää. Miksi poliittiset puolueet ajavat keskittämistä?

Uusi blogiosoitteeni on https://jaakkokojo.com/ .

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos joka toisessa Helsingin kantakaupunign korttelin päässä olisi pankin konttori ja niissä jokaisessa viisi-kymmenen ystävällistä asiakaspalvelijaa tiskeillä, niin voisiko moinen utopia toimia?

Ehkä ei, sellainen onnistui vain vauraalla 70-luvulla.

Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

Suomessa on netti ollut yli 20 vuotta. Kun se tuli yleiseksi niin silloin 70v ja risat sukulaiseni opetteli sen käytön samantien ja nyt yli 90 - vuotiaana maksaa itse laskunsa netissä koneella joka löydettiin netistä ilmaiseksi. Kuukausikulut kympin luokkaa. Kirjastoissa voi käyttää ilmaiseksi, opettajia löytyy. Jos nämä nykyiset 7-kymppiset eivät ole viitsineet tai halunneet 20 vuotta sitten opetella mokomaa asiaa joka helpottaisi heidän elämäänsä, niin siihen eivät ole pankit syypäitä, tai kukaan muukaan.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Hyvä ja tärkeä kirjoitus. Monet vanhukset todella tarvitsevat normaalia kassa-asiointia, ei niitä saa eikä pidä poistaa. Ja käteisen pitää edelleen olla kuningas.
Bitit eivät ole oikeaa rahaa.Cash is.

Toimituksen poiminnat