Eläkeläisten arkea Puolustan köyhän eläkeläisen asiaa

Sopimus vai ei?

10 kk neuvottelujen päätöksenä päästiin keskusjärjestötasolla laihaan neuvottelutulokseen. Tulos ei vastannut hallituksen haaveita, mutta oli lohtu sekin. Nyt SAK-laiset liitot alkavat laittaa kampoihin. Neljä liittoa on ilmoittanut jättäytyvänsä pois sopimuksesta. Lopuista ei vielä oikein tiedä varmasti. Jos liitot kaatavat orastavan sovun, ne tekevät aikansa tyhmimmän teon. Hallitus ei katso sitä hyvällä.

Seurauksena on se, että 1900-luvun alussa tehty tammikuun kihlaus päättyy. Hallitus päätyy pakkolakeihin ja leikkauksiin. Lisäksi tulevat veronkorotukset. Saatte juuri sitä mitä haluatte. Raippoja. Emme elä enää markkataloutta emmekä nousukautta. Nyt on tehtävä sisäinen devalvaatio leikkaamalla palkkoja. Enää ei riitä nollalinja. Jokaiselta otetaan, eikä kenellekään anneta.

Jos eläisimme markkakautta, kävisi samalla tavalla. Olemme eläneet yli varojemme jo pitkään. Nyt on maksun aika. Ei se ole sen kummempaa kuin devalvaatio. Silloinkin tuontihinnat nousevat ja palkansaaja maksaa. Kumpi on kivampaa, maksaa nyt vai heti. Palkansaaja on joka tapauksessa maksumies. Työnantajan taakkaa on kevennettävä, muuten ei kauppa ala käydä.

SAK-laisten liittojen kannanotot ovat käsittämättömiä. Nyt olisi jokaisen oltava osallisena talkoissa, jotka tarkoittavat maamme parasta. Nämä neuvottelut olivat porkkana, ja helpompi tie. Ellei SAK:n vastaus ole ensi maanantaina kyllä, seuraa pahempaa. Hallitus kyllä keksii keinot palauttaa kilpailukyky.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Tammikuun kihlaus tapahtui 1940. Sori tästä.

Toimituksen poiminnat