Eläkeläisten arkea Puolustan köyhän eläkeläisen asiaa

Alkoholilaki ei koske Viron tulaisia

On osoittautunut, ettei Viron tuliaisissa ole alkoholia juuri nimeksikään. Tuliaisista ei päihdy. Purkin kyljessä lukee komeasti Sinebrychoff, mutta oikeaa panimoa aine ei ole nähnytkään. Alkoholia on tuskin I oluen vertaa. Näin ollen alkoholilaki ei koske näitä tuliaisia. Vettä saa tuoda vaikka kuinka paljon verotta. Kyseessä on suuren luokan huijaus. Juomista maksetaan lähes Suomen keskioluen verran.

Juomien rahtaaminen on saanut suuret mittasuhteet. Jos loppukäyttäjät huomaisivat huijauksen, tuonti tyrehtyisi kokonaan. Eräs hyvä puoli tässä huijauksessa on. Nimittäin juomat estävät terveyshaittoja. Maksasairaudet vähenevät ja kuolemat alkoholin vaikutuksesta vähenevät. On siinä tuonnissa siis hyvätkin puolensa. Aasialaisille juoma menisi täydestä. Keltainen rotu kun ei kestä alkoholia.

Kotimaassa voi luottaa purkin kyljen tekstiin, mutta ei ulkomailla. On sentään hyvä, ettei tuontijuomista tule muita terveyshaittoja. Mikäänhän ei takaa, mitä purkin sisällössä on. Tullin pitäisi tutkia tuontiaine ja luokitella se uudelleen. Asiassa harmittaa vain turhaan ulkomaille valuva valuutta, ja menetetyt verotulot. Kyllä suomalaisten pitäisi kannattaa kotimaata.

Alkoholista aiheutuu vuosittain noin 12 miljardin euron terveysmenot. Tulee mieleen taannoin käyty keskustelu keskioluen laimentamisesta. Ei siitäkään sitten tullut mitään. Noin 2000 henkilöä kuolee vuosittain alkoholin aiheuttamiin sairauksiin. Nämä kuolemat aiheutuvat pääosin maksasairauksista. Jos suomalaiset tyytyisivät kohtuuteen, nämäkin uhrit olisivat hengissä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"On osoittautunut, ettei Viron tuliaisissa ole alkoholia juuri nimeksikään"

Miten on osoittautunut?

Käyttäjän jokojo kuva
Jaakko Kojo

On todettu miehissä empiirisin tutkimuksin. Jos purkin kyljessä lukee Alc. 5,5 % vol. ja siitä ei tule humalaan, on tehty huijaus. Tulli käsittelee sokerivettä alkoholina.

Pekka Iiskonmaki

Ilman Viroa ja Lidliä olisi kansa suuressa hädässä.

Käyttäjän jokojo kuva
Jaakko Kojo

Viron avusta olen eri mieltä. Jos sieltä kantaa tai tuo sokerivettä tai hiivavettä suurin piirtein meidän kaupan keskikaljan hinnalla, ei siitä ole seurauksena muuta kuin rahanmenoa. Hyöty on kyseenalainen.

Mitä taas tulee Lidliin, se on tervetullut kilpailu meidän kahden jätin sekaan. Valitettavasti vain Lidlin kauppoja on harvassa. Siellä, missä niitä on, ne on otettu vastaan oikein hyvin. Säästöä syntyy kautta linjan 15-20% verrattuna K- tai S-ryhmään.

Toimituksen poiminnat