Eläkeläisten arkea Puolustan köyhän eläkeläisen asiaa

Ajatushautomoita kansalaisten keskuuteen

Kyllä kansa tietää ja voi tietää enemmänkin, kun kansan ääni pääsisi kuuluville. Yksi keino tähän olisi ajatushautomoiden perustaminen. Kootaan asiasta kiinnostuneet johonkin sopivaan paikkaan ja tilaisuuteen. Siellä keskustellaan kansalaisia vaivaavista ongelmista ja voidaan keksiä ratkaisuja niihin. Kun lyödään niin kutsutusti viisaat päät yhteen, joku kirjaa ajatukset ylös ja niitä jalostetaan ryhmässä. Ryhmän vetäjäksi voidaan nimetä henkilö, jolla on taidot hyppysissään viedä asiaa eteenpäin.

Tämä menetelmä on hyvin lähellä aivoriihtä, vaikka tilaisuus pitäisi pitää niin epämuodollisena kuin mahdollista. Jokainen saisi purkaa tuntojaan niin vapaasti kuin mahdollista. Autettaisiin Oy Suomi Ab:tä suosta ja samalla autettaisiin itseä. Nykyään kansalaiset kyllä arvostelevat kärkkäästi poliitikkojen tekemisiä, mutta heille pitäisi antaa ajateltavaa ja ajatuksia niin, ettei tyhmille ratkaisuille olisi tilaa.

Kansalaisilla on varmasti mielipiteitä, kunhan ne saataisiin vain julkisuuteen ja hyödyksi. Mikään mielipide ei ole liian vähäinen pohdittavaksi. Tällainen keskustelu olisi palanen lähidemokratiaa ja loisi helpon kanavan kansalaisten ja päättäjien välille. Kyläparlamenteissa on kuultu kärkkäitä mielipiteitä ja niiden pitäisi päästä esille. Nyt on keksittävä kaikki keinot, että Suomi pääsee nousuun.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Tämähän se ajatushautomo on. Kun 200 ihmistä kokoontuu ja kaikki huutaa yhteen ääneen,niin ei siitä mitään synny. Jos jaat puheenvuorot,niin kauanko aikaa menee ?

Toimituksen poiminnat