Eläkeläisten arkea Puolustan köyhän eläkeläisen asiaa

Kiinan vaikea asema

Kiinan talouskasvu on ollut lähemmäs 10 % viime vuosina. Se ajaa kiinni maailman suurvaltoja keinolla millä hyvänsä. Pian Kiina on maailman suurin talous BKT:lla mitattuna. Maailman tilanne on vain ajanut Kiinan pahaan rakoseen. Jos kumartaa lännelle pyllistää idälle. Ja päinvastoin. Nyt Aasian maiden kokous on Kiinassa. SInne kiirehti myös Vladimir. Saamaan taputuksia ja tekemään kauppoja. Jos länsi panee ahtaalle, on aina itä.

Luultavasti Venäjä ja Kiina tekevät maakaasukaupat. Venäjän on saatava myytyä kaasua johonkin, koska Eurooppa aikoo irtaantua niin pian kuin suinkin Gazpromin liekasta. Se leikkaus tietää suurta lovea Venäjän budjettiin. Venäjä on toiminut yli 20 vuotta tyhmästi. Se on myynyt raaka-aineita kehittämättä teollisuuttaan. 90-luvulla se houkutteli väkipakolla Suomea investoimaan metsäteollisuuteen onnistumatta siinä. Edes kovat tullit eivät avanneet investointihanoja.

Rahan sijoittaminen Venäjälle on riskialtista, kuten olemme saaneet nähdä. Maan politiikka on arvaamatonta. Tai viisaat suomalaiset taisivat arvata sen, eivätkä lähteneet investoimaan sinne. Ellei Venäjän politiikan suunta muutu, ja sehän ei muutu, ei investointeja tule. Vladimir on ajanut itsensä nurkkaan, jossa on vain pieni riekä. Se on idän reikä. Henkeä sieltä ehkä saa, mutta kasvua on turha toivoa. Toivo on vain sananlaskussa minkä tinasit, sen pilasit ja vihdoin kolvisi kylmeni.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Jukka Laine

Ei kannata uskoa Maikkarin uutisia. Ne perustuvat markkinointiin. Mitä raflaavampi juttu, sen enemmän katsojia. Todellisuudessa velkakriisissä painiva Eurooppa tulee lisäämään venäläisen energian käyttöä.

Seppo Paasikallio

Obama on yrittänyt saada itää yhtymään lännen harrastamaan Venäjän boikottiin, mutta yksikään itäinen merkittävä maa ei ole liittynyt joukkoon. Ettei tässä vaan käy niin, että USA ajaa pahasti valkaantuneen lännen turmioksi kaupallisia sanktioita ja länsi sortuu omaan näppäryyteensä.

Eikohän Kiinan suurpankkiirit mielellään osallistu Venäjän kuvioihin, jos lännen pankit ovat haluttomia. Projekteissahan on mm $30 miljardin kaasuputki Siperiasta Kiinan kautta Intiaan.

Lopputulema tulee olemaan, että yhdistelmä Kiina, Venäjä ja loput BRICS maat vahvistuvat ja taloudellinen valta siirtyy sille alueelle ryhmän USA + EU pyrkiessä ponnisteluillaan vain pienentämään Venäjää

Toimituksen poiminnat