Eläkeläisten arkea Puolustan köyhän eläkeläisen asiaa

Viinarallista

Ettekö ole kuullut sanontaa: ei kaikki ilmainen viina ole tarkoitettu juotavaksi? Ei edes kaikki halpa viina ole tarkoitettu juotavaksi. On ihan oikein, että Tulli puuttuu Viron viinaralliin. Mielestäni halpaa viinaa saa tuoda kerralla juuri niin paljon kun jaksaa kantaa yhdellä kertaa. EU on hakoteillä tavaroiden vapaan liikkumisen asiassa. Täytyy muistaa se, että viinan juonti on kansansairaus ja aiheuttaa Suomelle noin kahden miljardin euron terveydenhoitokulut vuodessa ja suuren määrän ennenaikaisia kuolemia. Töistä poissa oloja ei ole edes laskettu.

Sanotaan, että ilo ilman viinaa on vain teeskentelyä. Se ei pidä alkuunkaan paikansa. Viina on huono stimulantti ja lisäksi myrkyllistä. Se ilo, minkä koemme nousuhumalassa, on lyhytaikaista. Paremman ja pysyvämmän ilon saa tekemällä hyviä asioita. Ilo on valmiiksi sisäänrakennettu aivoihimme. Elämämme on suurelta osin kemiaa. Välittäjäaine dopamiini saa aikaan onnen ja ilon tunteen. Siihen onneen ei tarvita muuta kuin hyviä tekoja.

Näitä asioita on tutkittu ja todettu, että runsas alkoholin käyttö lisää sairauksiamme ja altistaa ennenaikaiselle kuolemalle. Viina vaikuttaa keskushermostoon lamauttavasti ja myrkkyvaikutus saa aikaan huonon olon, eli krapulan. Valistustyötä on tehty niin kauan kuin viinaa on ollut. On esitetty TV:ssä pelastumistarinoita opiksi muille, mutta kun ihminen on tyhmä. Kaikkein pahin yhdistelmä on tyhmä ja ahkera. Ihminen on huonosti oppivainen. Tyhmästä päästä saa kärsiä koko kroppaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Mikko Saarinen

"On ihan oikein, että Tulli puuttuu Viron viinaralliin. Mielestäni halpaa viinaa saa tuoda kerralla juuri niin paljon kun jaksaa kantaa yhdellä kertaa."

Samaa periaatetta tulisi sitten noudattaa kaikessa EU:n sisäisessä kaupassa. Laivan voisi myydä toiseen EU-maahan vain jos telakkatyöläiset jaksavat kantaa laivan ostajamaahan.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

EU:n yksi keskeinen perusperiaate on ihmisten ja tavaroiden vapaa liikkuminen. Jos joku tavara tai palvelu on jossain toisessa EU-maassa halvempi kuin asuinmaassa, voit vapaasti hakea sen sieltä!

EU:n pitäisi poistaa sisäiset tullit ja rajat ja panostaa EU:n ulkorajoille valvonta. Nyt kun valtio etsii säästöjä, niin sisärajatullit olisivat parasta mahdollista säästöä, koska ne ovat EU periaatteiden vastaisia.

Viinaralliin puuttumista pidän meidän valtiomme taholta lapsellisena ja naurettavana asiana. Valtiomme johto on myynyt muutamien viimeisten vuosikymmenien aikana valtavat määrät valtion tuottavia yrityksiä, luonnonvaroja ja kansallisvarallisuutta, murto-osalla omaisuuden kokonaisarvosta. Ja nyt satojen miljardien vajetta mikä tästä on syntynyt, yritetään paikata niillä pennosilla, joita yritetään saada kansalaisia kiusaamalla esimerkiksi viinarallin tapaisilla konsteilla.

Jos jotakin olisi suotava tehdä valtiomme hallinnon suhteen, niin vaatia sitä kasvamaan aikuiseksi ja noudattamaan itse solmimiaan sopimuksia ja lakeja, sekä jättämään kansalaisten turha kiusaaminen kokonaan pois!

Mikko Saarinen

Vihje Suomen tullille:

Jos nämäkään ohjeet eivät lopeta viinarallia, niin seuraavaksi voisi antaa ohjeen, että maahan saa tuoda vain niin paljon alkoholia, kuin tasajalkaa hyppäämällä pääsee viinojen kanssa metrin aidan yli.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"On ihan oikein, että Tulli puuttuu Viron viinaralliin."

Miksi mielestäsi on oikein että EU:ssa ainoastaan Suomi toimii näin? Silloin joskus 70-luvulla kun keskikalja vapautui muutama kunta kielsi kauppojaan myymästä keskiolutta ja myynti siirtyi luonnollisesti naapurikuntiin, kauppiaat menettivät asiakkaitaan ja kauppa vapautui koko Suomessa. Sairasta holhouspelleilyä aikuisille ihmisille ja epätasa-arvoista.

Toimituksen poiminnat